tirsdag 23. august 2011

Ut i naturen

Denne sommeren har jeg faktisk gått opptil flere turer. Ja litt mosjon skader ikke, og ikke så langt unna der jeg bor er det en skibakke som egner seg bra om man vil ha en liten utfordring av en gåtur. Den er ganske lang og bratt, men det er overkommelig om man tar det med ro. På vinteren er bakken helt ubrukelig for meg - jeg er ikke født med ski på beina!

Jeg har passet på å ha med digitalkameraet mitt på turene, man vet jo aldri hva slags spektakulære saker man støter på ute i naturen og det ble nok å ta bilde av på denne turen. På vei opp til toppen møtte jeg på en frosk som kom hoppende, den stoppet ved stikanten så jeg snek meg forsiktig bort til den og knipset et bilde.


Frosken sto ennå helt stille, så jeg gikk enda nærmere og knipset et bilde til.

Denne frosken likte tydeligvis å bli tatt bilde av for jeg kunne dytte kameraet helt oppi nesa på den uten at den brydde seg noe særlig om det, men det gikk litt utover bildekvaliteten.
 
Heldigvis fikk jeg tatt et profilbilde med bra fokus av denne meget fotogene frosken.


Endelig på toppen av skibakken så møtte jeg på andre skapninger, en av dem var firfisla. Denne lille krabaten var neimen meg ikke lett å ta bilde av, bare èn liten bevegelse så forsvinner den under steinen.

Jeg så også en buorm, men den ble borte før jeg fikk opp kameraet. Derimot så lå det et par hoggormer og solte seg i lyngen.


Jeg ville ha bilde av hodet på den grå hoggormen så jeg beveget meg til en annen vinkel, men da ble den skremt og forsvant.

Utsikten på toppen av skibakken er upåklagelig, men jeg synes det er mer spennende med småkrypene nede på bakken :-P